Реновирана възрожденска къща в Еленския балкан

Имот №3905

 • Локация

  гр. Елена

 • Tип имот

  КЪЩА

 • Цена

  90000 €/176025 лв

 • Kвадратура

  187 кв.м. /двор: 2209 кв.м.

 • Етажи на сградата

  1

  Имоти Консулт предлага на вашето внимание  реновирана възрожденска къща за гости в Еленския балкан, с. Пърчовци, Област Велико Търново.


НАПЪЛНО РЕНОВИРАНА в автентичен стил, едноетажна къща, построена преди 200 години, разположена в махала Пърчовци, гр. Елена. Махалата се намира на 4 км от центъра на града, в тиха и спокойна планинска местност в сърцето на Стара планина.

Къщата е построена във възрожденски стил типичен за района на град Елена.
Има РЗП 186,42 кв.м разпределени между 3 апартамента на 1 етаж и механа в сутерен.

Къщата е обособена и разработена като къща за селски туризъм с изключение на единият апартамент. Той е с отделен самостоятелен вход, състоящ се от дневна, спалня със запазен джамал, антре и санитарен възел.

Външното каменно стълбище води през просторен чардак до другите два апартамента, всеки един от които се състои от спалня, дневна със запазен джамал, санитарен възел и тераса.

До къщата има навес, обособен като лятна кухня със запазени автентични пещи и каменни зидове от двете страни, а дървената му покривна трискатна конструкция се носи от каменна зидария и дървени колони. Основите на къщата и механата също са изградени от каменна зидария с дебелина 50 см.

Механата е с напълно обзаведена кухня, открита камина, парно и мебели от масивно дърво.

Къщата се продава напълно обзаведена и оборудвана. Изцяло подменени са покривът, ел. инсталацията на къщата и дограмата, която е със стъклопакет. Къщата се отоплява с парно на пелетна камина.
Има издаден технически паспорт и становище от кметство - гр. Елена.

Дворът към къщата е леко наклонен и добре поддържан. Има площ от 2 209 кв.м, където е разположена второстепенна дървена стопанска постройка върху две помещения (сутеренни) с каменна зидария, детски кът с пързалка, пясъчник, люлка и изградена площадка за басейн.

Имотът има изградена ВиК и е с добре поддържана асфалтова мрежа, и се намира в непосредствена близост до всички съвременни градски удобства.

Цена: 90000 / 176025 лв
За контакти
 • 0884905169
 • imotikonsult@abv.bg
 • гр. Велико Търново, ул. „Васил Левски“ № 14 В, ет. 1
 • Деница Димитрова

Направете запитване